De gemeente Westerlo organiseert voor de vijfde maal Westerlo op stap. Op zaterdag 28 september kunnen alle burgers van Westerlo tegen een democratische prijs een culturele daguitstap maken met de trein naar Mechelen.


“Deze keer viel de keuze op Mechelen, een stad die enorm veel in petto heeft. Deze stad kende de laatste tien jaar een ware metamorfose. En dat zie je aan het aantal toeristen dat jaar na jaar spectaculair stijgt”, zo vertelt schepen van cultuur Kristof Welters.

Mechelen staat als enige Vlaamse stad liefst vier keer op de Unescolijst van werelderfgoed en het stadscentrum telt meer dan 300 beschermde monumenten. Verrassend en authentiek, zo is Mechelen.

“We hopen dat we weer een pak Westerlonaren kunnen overtuigen om deel te nemen aan deze activiteit, die voor een gemeentebestuur absoluut uniek is in Vlaanderen. Het hoofddoel blijft een leuke dag samen op pad met je dorpsgenoten, gekruid met een mooie dosis cultuur en erfgoed”, zo gaat schepen Welters verder.

Een vijftiental programma's worden aangeboden en bestaan uit ondermeer een wandeling, een museumbezoek, een boottocht, kinderactiviteiten. De beklimming van de Sint-Romboutstoren, het degusteren van een Gouden Carolus, Planckendael, Technopolis, het gloednieuwe museum Kazerne Dossin,… het staat allemaal op het programma dat je begin april vindt in Westel Info en op www.westerlo.be.

Inschrijven kan vanaf 2 april tot en met 3 mei bij de cultuurdienst Westerlo.  De deelnameprijs bedraagt 5 euro voor kinderen van 4 tot 12 jaar, vanaf 13 jaar betaal je 10 euro. Kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis mee.